V&O Fysio nieuws

12- 2021 - Fijne feestdagen

12- 2021 - Fijne feestdagen

Wij wensen u allemaal hele warme, gezellige kerstdagen en een heel gelukkig nieuwjaar vol liefde en gezondheid!

12 - 2021 - V&O Fysio blijft open

12 - 2021 - V&O Fysio blijft open

V&O Fysio is uitgezonderd van de sluitingsverplichting en mag dus wel open zijn. Ook tussen Kerst en Oud & Nieuw zijn wij geopend.

De nieuwe maatregelen betekenen echter wel nieuwe beperkingen. De ZwangerFit®-lessen vinden doorgang in de vorm van 'small group training'.

Deelname aan FysioFitness zonder medische indicatie, is helaas niet toegestaan door de Overheid.

Neem gerust contact op voor tips, vragen of onduidelijkheden.

11 - 2021 - Nieuwe Corona maatregelen

11 - 2021 - Nieuwe Corona maatregelen

U heeft wellicht vernomen dat de maatregelen zijn aangescherpt. Dit heeft een aantal consequenties voor de FysioFitness sporters bij V&O Fysio:

Bij aanvang van de FysioFitness zal u gevraagd worden om een QR-code en een legitimatiebewijs te laten zien. Zonder QR-code (of testbewijs) mag u helaas niet sporten in de zaal.

Voor de reguliere fysiotherapie (zorg) is géén QR-code nodig.

De gezondheidscheck blijft van kracht. Heeft u klachten? Blijf dan thuis! Wanneer mogelijk en indien nodig geldt de 1,5 meter-regel.

U wordt vriendelijk verzocht een mondkapje te dragen in de wachtruimte en behandelkamer.

Wij danken u voor uw begrip en medewerking.

10 - 2021 - Volledig bereikbaar

10 - 2021 - Volledig bereikbaar

De werkzaamheden naderen het einde. De troittoirs, parkeerplaatsen en wegen zijn gereed.

Naarmate het werk vordert, is het ontwerp steeds beter zichtbaar. De aanleg van het park zal snel volgen. Het wordt prachtig!

09- 2021 - Herinrichting Treebeekplein

09- 2021 - Herinrichting Treebeekplein

De Uranusstraat is deels opgebroken ter hoogte van BijHoen.

De praktijk is via de Wenckebachstraat minder goed bereikbaar.

U kunt beter via het Treebeekplein, de Pleinstraat of vanaf de Wijenweg/Schildstraat naar de praktijk rijden.

08 - 2021 - In Balance

08 - 2021 - In Balance

V&O Fysio en In Balance zijn een multi-disciplinaire samenwerking aangegaan om de zorg naar een hoger niveau te tillen door gebruik te maken van elkaars specialisaties.

De In Balance podotherapeut is opgeleid tot biomechanische specialist. Samen brengen wij uw lichaam in balans.

07 - 2021 - Nieuwe foto's

07 - 2021 - Nieuwe foto's

Begin juli verzamelden we op de Brunssumerheide voor het vastleggen van de nieuwe (portret)foto's van ons mooie team.

07 - 2021 - WhatsApp

07 - 2021 - WhatsApp

U kunt vanaf nu ook korte vragen stellen via WhatsApp.

Het nummer is 06-39736287. Als u dit nummer opslaat in uw contacten kunt u via WhatsApp een gesprek starten.

In verband met uw privacy verstrekken wij geen privacy gevoelige informatie via WhatsApp. Natuurlijk blijven we ook gewoon telefonisch en per e-mail bereikbaar.

02 - 2021 - Therapie na Corona V&O Fysio

02 - 2021 - Therapie na Corona V&O Fysio

Sommige mensen hebben tijdens hun herstel na COVID-19 ernstige klachten of beperkingen. Veel gehoorde restklachten zijn benauwdheid, niet kunnen doorademen, vermoeidheid en spier- en gewrichtsklachten. Ook kampen veel mensen na covid-19 met een blijvend gevoel van vermoeidheid en een verminderde conditie.

Via Chronisch ZorgNet heeft Fidesca Oostdijk, die al gespecialiseerd was in longaandoeningen zoals COPD, zich verder verdiept in de behandeling van coronapatiënten.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een afspraak.

01-2021 - Praktijk met zorg

01-2021 - Praktijk met zorg

In het belang van vooruitgang en verbetering, voeren we middels Qualiview patiëntervaringsonderzoeken. De praktijk is afgelopen jaar door 154 mensen gereviewd en daar is een mooi eindresultaat uit gekomen. De patiënten van V&O Fysio hebben de praktijk gewaardeerd met een 9,2. Uiteraard is dit een cijfer waar we trots op zijn! Onze dank gaat uit naar allen die hieraan hebben bijgedragen.

09 - 2020 - De jeugd heeft de toekomst

09 - 2020 - De jeugd heeft de toekomst

V&O Fysio heeft wederom de sponsorovereenkomst met FC Hoensbroek verlengd voor het komend seizoen. Wij erkennen het maatschappelijk belang van een sportieve ontwikkeling in een sociale, betrokken omgeving. V&O Fysio sponsort daarom de allerkleinsten oftewel de Mini's. Je hoeft niet goed te zijn om te beginnen, je moet wel beginnen om goed te worden! FC Hoensbroek heeft een bloeiende jeugdafdeling waarbij naast voetbal vele andere leuke activiteiten worden georganiseerd.

07 - 2020 - Renovatie Treebeekplein

07 - 2020 - Renovatie Treebeekplein

Het Treebeekplein wordt momenteel van top tot teen onder handen genomen en wordt straks het kloppend hart van de buurt.

Een van onze vestigingen ligt pal aan dit mooie, karakteristieke plein. Treebeek kent als voormalige mijnwerkerskolonie een rijke geschiedenis. Met oog voor het verleden wordt in de komende maanden het plein volledig getransformeerd met nieuwe woningen en inrichting van het plein.

07 - 2020 - COPD en FysioFitness

07 - 2020 - COPD en FysioFitness

De COPD-groepslessen en FysioFitness zijn wederom van start gegaan.

Sporten geschiedt op gepaste afstand en conform de maatregelen van het RIVM. Gelieve de regels in acht te nemen voor uw en onze veiligheid.

Wij vinden het fijn u weer te mogen begroeten en te begeleiden om uw doelen te behalen. Mocht u aanvullende vragen hebben, kunt u altijd terecht bij een van onze collega's.

05 - 2020 - V&O Fysio opent haar deuren

05 - 2020 - V&O Fysio opent haar deuren

Onze beroepsvereniging (het KNGF) heeft in samenspraak met het RIVM en de Rijksoverheid nieuwe richtlijnen opgesteld. Als we ons met z’n allen houden aan de voorzorgsmaatregelen, kunnen we u weer op een veilige en verantwoorde manier behandelen.

Wij houden ons strikt aan onze hygiëneregels binnen de praktijk en hebben de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen.

Wilt u een afspraak maken of heeft u naar aanleiding van deze informatie nog vragen, neem dan gerust contact met ons op middels 045 – 525 52 56 of info@venofysio.nl.

P.S. De ZwangerFit® OUTDOOR-lessen starten weer vanaf 20 mei.

05 - 2020 - Jubileum

05 - 2020 - Jubileum

Het eerste lustrum is een feit! V&O Fysio vierde (door omstandigheden) in bescheiden setting het 5-jarig jubileum. Op naar het vervolg van de viering van deze mijlpaal!

03 - 2020 - Corona update

03 - 2020 - Corona update

V&O Fysio neemt haar verantwoordelijkheid en sluit haar deuren op advies van het RIVM. Sluiting geldt voor patiënten waarvan uitstel van behandeling mogelijk is. Echter blijven onze therapeuten telefonisch en per e-mail bereikbaar voor hulp en advies. Patiënten met post-operatieve klachten, traumaklachten en klachten die niet uit te stellen zijn, kunnen voor ondersteuning door Mike of Fidesca gezien worden. Aarzel niet om contact op te nemen via 045 - 525 52 56 of info@venofysio.nl Bovenstaande maatregelen gelden vooralsnog t/m 28 april. We houden u op de hoogte van eventuele veranderingen in de huidige situatie.

#blijfthuis

UPDATE: Als gevolg van de persconferentie van 21 april wordt het huidige beleid met betrekking tot het Corona virus voortgezet tot 4 mei 2020.

03 - 2020 - Corona maatregelen

03 - 2020 - Corona maatregelen

De overheid heeft duidelijke maatregelen getroffen hoe om te gaan met de dreigingen van het Covid-19 virus. Hierbij laten wij u weten hoe V&O Fysio hiermee om gaat. We bekijken de situatie van dag tot dag. De afspraken die reeds staan ingepland gaan tot dusver gewoon door. Uiteraard zorgen wij voor gepaste hygiëne maatregelen en volgen wij de richtlijnen van het RIVM. Mocht het zo zijn dat u, vanwege uw eigen gezondheid twijfelt om te komen, neem geen risico’s. Bij koorts, verkoudheid en/of hoesten blijft u thuis en annuleert u de afspraak. Als er verder geen symptomen zijn kan de geplande afspraak doorgaan. Wij houden u op de hoogte mocht de situatie veranderen. Bij vragen kunt u contact met ons opnemen.

03 - 2020 - ZwangerFit® ONLINE

03 - 2020 - ZwangerFit® ONLINE

In verband met Covid-19 worden alle ZwangerFit® OUTDOOR lessen bij V&O Fysio per direct opgeschort. We stappen tijdelijk over naar online coaching! Waarom is er wel fysiotherapie en zijn er geen ZwangerFit®-lessen? ZwangerFit® valt namelijk onder sportactiviteiten en hiervoor gelden andere richtlijnen van de overheid. Uiteraard is je ZwangerFit®-coach ook telefonisch en per e-mail bereikbaar voor vragen.

02-2020 - COPD / Fysio Fitness

02-2020 - COPD / Fysio Fitness

Vanwege Carnaval is er maandag 24 februari geen Fysio Fitness en COPD-training. Fijne Vastelaovend same!

12-2019 - Fijne feestdagen

12-2019 - Fijne feestdagen

Rondom de feestdagen gaan de COPD-trainingen en FysioFitness gewoon door op de gebruikelijke tijden.

Maandag 23 december, maandag 30 december en donderdag 2 januari.

Het einde van het jaar nadert met alle drukte van dien. Denkt u ook aan het kiezen van een passende zorgverzekering voor 2020? Op websites zoals zorgverzekeringswijzer.nl of defysiotherapeut.nl vindt u overzichtelijk de juiste verzekering.

Wij wensen u allen fijne feestdagen toe!

12 - 2019 - Grotbiken in de mergelgroeve

12 - 2019 - Grotbiken in de mergelgroeve

Een voor een verdwenen we op onze mountainbikes achter de gids aan, de aardedonkere gangen in. Het grootste ondergrondse gangenstelsel van Europa is een unieke, haast mysterieuze plek. Je hoort er helemaal niets, alleen het gezoem van de cardanfietsen en de noodzakelijke instructies van je voorganger om af en toe tijdig te bukken...

Na deze bijzondere ervaring zijn we Valkenburg ingedoken voor een lekker hapje en een drankje. Het was wederom een geslaagd bedrijfsuitje. Op naar de volgende!

08-2019 - MFC Gebrook

08-2019 - MFC Gebrook

Ondanks verwoede pogingen om het MFC aan de Prinsenstraat in Hoensbroek te behouden, wil de gemeente deze gaan sluiten in verband met de komst van een nieuwe Brede Maatschappelijke Voorziening (BMV) aan de Mgr. Feronlaan te Hoensbroek. Wij zullen tot nader bericht al onze zorg-activiteiten voortzetten in onze 2 andere vestigingen in Brunssum. Met de sluiting van het Centrum verdwijnt helaas ook een waardevolle, sociale ontmoetingsplek van Nieuw Lotbroek (en ver daarbuiten). Vele mooie, kostbare herinneringen die tot zelfs vele jaren teruggaan van véél bewoners zullen gekoesterd worden.

06-2019 - En garde!

06-2019 - En garde!

Tijd voor ontspanning! Als verrassing stond er een workshop schermen in Kasteel Hoensbroek op het programma. Onder professionele begeleiding werden de basisbeginselen van schermen met een sabel geleerd. Oefeningen in aanval- en verdedigingsposities zorgden voor de nodige hilariteit. De dag werd afgesloten met een gezellig etentje in Nuth.

02-2019 - Nekklachten bij baby's

02-2019 - Nekklachten bij baby's

Onze kinder-manueel therapeut behandelt zuigelingen met symptomen die kunnen wijzen op een functiestoornis in de nek.

Merk je een overduidelijke voorkeurshouding, voortdurende onrust, reflux, huilerig gedrag, slapeloosheid en/of een afplatting van de (achterzijde) van de schedel? Neem gerust contact op voor een afspraak. Vaak is het effect na de eerste behandeling al meteen waarneembaar. De behandelingen worden vergoed uit de basisverzekering.

10-2018 - ZwangerFit® OUTDOOR Brunssum

10-2018 - ZwangerFit® OUTDOOR Brunssum

Vanaf 3 oktober starten bij V&O Fysio de ZwangerFit® OUTDOOR lessen. Waarom buiten? Omgeven zijn door natuur heeft overduidelijk mentale gevolgen; het zorgt voor een ontspannen gevoel, een gezondere geest, meer zelfvertrouwen en een vermindering van stress. Je beweegt op je eigen tempo in de frisse buitenlucht en gaat je mentaal sterker voelen. Naast de verbetering van de algehele conditie, de stabiliteit en de spierkracht, ben je samen met je ZwangerFit®-coach bezig met de voorbereiding van de bevalling.

07-2018 - Nijmeegse 4-daagse

07-2018 - Nijmeegse 4-daagse

Deelnemers aan de Nijmeegse 4-daagse uit Brunssum, konden rekenen op de spontane en zeer gewaardeerde therapeutische en mentale ondersteuning van onze fysiotherapeut Bart. Klasse Bart! Wij wensen alle deelnemende kanjers, bikkels en die-hards uit Parkstad veel succes toe!

06-2018 - Samen op pad

06-2018 - Samen op pad

We kijken terug op een geslaagde dag vol beleving en prikkeling op het blote-voetenpad. We hebben de dag heerlijk afgesloten; samen genietend van de smaakvolle Portugese keuken en de zonder meer lekkere Duitse bieren. Vele malen dank aan de organisatie voor deze verrassende en gezellige dag! We zijn erg benieuwd wat ons de volgende keer te wachten staat...

01-2018 - Rug revalidatie

01-2018 - Rug revalidatie

Joris en Mike hebben een praktische fysiotherapeutische cursus gevolgd waar ze direct mee aan de slag kunnen gaan. Het Rug Revalidatie Systeem wordt toegepast bij onze trainingsprogramma's die gericht zijn op het vergroten van de belastbaarheid van de (lage) rug. Onze therapeuten zijn nog beter in staat te bepalen hoe zwaar er kan en mag worden getraind, met hoeveel herhalingen, met hoeveel series en met de bijbehorende pauzes. Dit stappenplan is tevens toepasbaar binnen onze hersteltraining en Fysio Fitness programma's.

09-2017 - Klimparcours

09-2017 - Klimparcours

Obstakels zijn bedwongen en angsten overwonnen; onze gepassioneerde en op elkaar ingespeelde avonturiers, tot op het bot gemotiveerd en getraind, bestierden het Landgraafse outdoor klimpark op wijzen die zelden of nooit zijn vertoond. De fysieke inspanning in een majestueuze omgeving, het verkennen en verleggen van grenzen en de stilte (en daarmee reflectie) op grote hoogten, werden opgevolgd door een verdiende 'BBQ' en de nodige maar meer dan verdiende drankjes.