V&O Fysio nieuws

08-2019 - MFC Gebrook

08-2019 - MFC Gebrook

Ondanks verwoede pogingen om het MFC aan de Prinsenstraat in Hoensbroek te behouden, wil de gemeente deze gaan sluiten in verband met de komst van een nieuwe Brede Maatschappelijke Voorziening (BMV) aan de Mgr. Feronlaan te Hoensbroek. Wij zullen tot nader bericht al onze zorg-activiteiten voortzetten in onze 2 andere vestigingen in Brunssum. Met de sluiting van het Centrum verdwijnt helaas ook een waardevolle, sociale ontmoetingsplek van Nieuw Lotbroek (en ver daarbuiten). Vele mooie, kostbare herinneringen die tot zelfs vele jaren teruggaan van véél bewoners zullen gekoesterd worden.

06-2019 - En garde!

06-2019 - En garde!

Tijd voor ontspanning! Als verrassing stond er een workshop schermen in Kasteel Hoensbroek op het programma. Onder professionele begeleiding werden de basisbeginselen van schermen met een sabel geleerd. Oefeningen in aanval- en verdedigingsposities zorgden voor de nodige hilariteit. De dag werd afgesloten met een gezellig etentje in Nuth.

03-2019 - Praktijk met zorg

03-2019 - Praktijk met zorg

In het belang van vooruitgang en verbetering, voeren we middels Qualiview patiëntervaringsonderzoeken. De praktijk is afgelopen jaar door 139 mensen gereviewd en daar is een mooi eindresultaat uit gekomen. De patiënten van V&O Fysio hebben de praktijk gewaardeerd met een 8,9. Uiteraard is dit een cijfer waar we trots op zijn! Onze dank gaat uit naar allen die hieraan hebben bijgedragen.

02-2019 - Nekklachten bij baby's

02-2019 - Nekklachten bij baby's

Onze kinder-manueel therapeut behandelt zuigelingen met symptomen die kunnen wijzen op een functiestoornis in de nek.

Merk je een overduidelijke voorkeurshouding, voortdurende onrust, reflux, huilerig gedrag, slapeloosheid en/of een afplatting van de (achterzijde) van de schedel? Neem gerust contact op voor een afspraak. Vaak is het effect na de eerste behandeling al meteen waarneembaar. De behandelingen worden vergoed uit de basisverzekering.

01-2019 - Mastertitel

01-2019 - Mastertitel

Els Schobers heeft haar masteropleiding Fysiotherapie in de Geriatrie afgerond. Tijdens haar opleiding heeft ze geleerd, door specifieke kennis en vaardigheden, ouderen hun potentieel beter te benutten. Geriatrie fysiotherapeuten maken een wereld van verschil. Els zorgt ervoor dat patiënten optimaal effect behalen uit hun inspanningen en maximale kwaliteit van het leven ervaren. Van harte gefeliciteerd Els!

10-2018 - ZwangerFit® OUTDOOR Brunssum

10-2018 - ZwangerFit® OUTDOOR Brunssum

Vanaf 3 oktober starten bij V&O Fysio de ZwangerFit® OUTDOOR lessen. Waarom buiten? Omgeven zijn door natuur heeft overduidelijk mentale gevolgen; het zorgt voor een ontspannen gevoel, een gezondere geest, meer zelfvertrouwen en een vermindering van stress. Je beweegt op je eigen tempo in de frisse buitenlucht en gaat je mentaal sterker voelen. Naast de verbetering van de algehele conditie, de stabiliteit en de spierkracht, ben je samen met je ZwangerFit®-coach bezig met de voorbereiding van de bevalling.

08-2018 - De jeugd heeft de toekomst

08-2018 - De jeugd heeft de toekomst

V&O Fysio heeft wederom de sponsorovereenkomst met FC Hoensbroek verlengd voor het komend seizoen. Wij erkennen het maatschappelijk belang van een sportieve ontwikkeling in een sociale, betrokken omgeving. V&O Fysio sponsort daarom de allerkleinsten oftewel de Mini's. Je hoeft niet goed te zijn om te beginnen, je moet wel beginnen om goed te worden! FC Hoensbroek heeft een bloeiende jeugdafdeling waarbij naast voetbal vele andere leuke activiteiten worden georganiseerd.

07-2018 - Nijmeegse 4-daagse

07-2018 - Nijmeegse 4-daagse

Deelnemers aan de Nijmeegse 4-daagse uit Brunssum, konden rekenen op de spontane en zeer gewaardeerde therapeutische en mentale ondersteuning van onze fysiotherapeut Bart. Klasse Bart! Wij wensen alle deelnemende kanjers, bikkels en die-hards uit Parkstad veel succes toe!

06-2018 - Samen op pad

06-2018 - Samen op pad

We kijken terug op een geslaagde dag vol beleving en prikkeling op het blote-voetenpad. We hebben de dag heerlijk afgesloten; samen genietend van de smaakvolle Portugese keuken en de zonder meer lekkere Duitse bieren. Vele malen dank aan de organisatie voor deze verrassende en gezellige dag! We zijn erg benieuwd wat ons de volgende keer te wachten staat...

01-2018 - Rug revalidatie

01-2018 - Rug revalidatie

Joris en Mike hebben een praktische fysiotherapeutische cursus gevolgd waar ze direct mee aan de slag kunnen gaan. Het Rug Revalidatie Systeem wordt toegepast bij onze trainingsprogramma's die gericht zijn op het vergroten van de belastbaarheid van de (lage) rug. Onze therapeuten zijn nog beter in staat te bepalen hoe zwaar er kan en mag worden getraind, met hoeveel herhalingen, met hoeveel series en met de bijbehorende pauzes. Dit stappenplan is tevens toepasbaar binnen onze hersteltraining en Fysio Fitness programma's.

09-2017 - Klimparcours

09-2017 - Klimparcours

Obstakels zijn bedwongen en angsten overwonnen; onze gepassioneerde en op elkaar ingespeelde avonturiers, tot op het bot gemotiveerd en getraind, bestierden het Landgraafse outdoor klimpark op wijzen die zelden of nooit zijn vertoond. De fysieke inspanning in een majestueuze omgeving, het verkennen en verleggen van grenzen en de stilte (en daarmee reflectie) op grote hoogten, werden opgevolgd door een verdiende 'BBQ' en de nodige maar meer dan verdiende drankjes.